Det är mycket att tänka på när badrummet via byggfirma göteborg ska renoveras. Det handlar både om inredning, ekonomi och vad som blir praktiskt bäst för vardagslivet.

1# Praktiskt vardagsliv
Det är roligt att titta på bilder på snygga badrum på nätet och i tidningar. Men till syvende och sist är badrummet ett väldigt praktiskt rum som måste fungera väl under vardagen. Tänk igenom vad som är viktigt för dig och din familj och vad som ni saknar just nu. Det kan vara att det är svårt att tvätta hunden i badkaret, att tvättmaskinen inte får plats eller att ni saknar handduksvärmare. Tänk igenom både små och stora saker.

2# Badkar eller duschkabin?
För vissa är svaret väldigt enkelt: du vet precis ifall du vill ha badkar eller duschkabin. Om du gillar både och är det klokt att verkligen tänka igenom vad som blir bäst. Fördelen med badkar är att du kan bada och låta mattor och dylikt ligga i blöt. Mindre barn kan sitta i badet och plaska hela kvällen. Det negativa är att ett badkar tar ganska mycket plats. Det är mycket lättare att duscha i en duschkabin och den kräver inte mycket utrymme. Om du vill ha både duschkabin och badkar, men badrummet inte är nog stort, så kan det vara klokt att tänka på en framtida lösning. Är det möjligt att ha en duschkabin inne på toaletten, om ni har två toaletter? Är ni villiga att bygga ut för att få plats med båda slags duschmöjligheterna?

3# Färgvalet
Det finns en orsak till att många väljer att ha vitkaklat badrum. Visst, det kan se lite sterilt ut, men det är oerhört praktiskt. Du kan inreda precis som du vill. Samtidigt måste man inte ha ett vitt badrum. Vill du ta ut svängarna så gör du det. Om du inte har ett vitt badrum är det klokt att tänka igenom hur du kan inreda det på ett snyggt sätt, även i framtiden. Det gäller särskilt om du har en stark färg på väggarna.

4# Vardagslyx
Det finns saker som verkligen kan lyfta upp en grå morgon i februari, som varma handdukar efter duschen, live spelning på casino och golvvärme i badrummet. En annan vardagslyx är faktiskt ett brett handfat. Så att ni enkelt kan vara två-tre personer som borstar tänderna samtidigt utan problem.

5# Beräkna kostnaden och ROT-avdraget
Dessvärre är det inte gratis att göra en badrumsrenovering. Men genom att planera och använda ROT-avdraget kan du både renovera badrummet och få pengar över. Det är dock viktigt att du verkligen beräknar ROT-avdraget på rätt sätt. Så att du kan finansiera hela renoveringen och sedan känna dig nöjd.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *