När du planerar för att bygga nytt eller renovera med hjälp av hantverkare, är det säkert några saker du är lite tveksam till gällande det. En sådan sak kan vara priset då det är dyrt med hantverkstjänster. Men här nedan får du förslag på hur du kan göra för att renovera billigare om du ska anlita hantverkare för projektet.

Fyra sätt att hålla nere kostnaden för hantverkare
Många tvekar när de ska anlita hantverkare i kungälv och kostnaden är en vanlig orsak enligt byggföretag göteborg. Det är nämligen väldigt dyrt att låta hantverkare utföra hela eller delar av ett byggprojekt. Trots det är det inte sällan det enda alternativet när man ska bygga eller renovera och därför är det fördelaktigt att känna till olika sätt att gå tillväga för att hålla kostnaderna för hantverkarna nere. Här kommer därför fyra förslag på hur du kan göra om du vill hålla kostnaderna för byggprojektet nere:

• Jämför priset mellan olika hantverkare.
Inför att du ska renovera med hjälp av hantverkare är det bra att förbereda dig lite. Det gör du genom att i god tid söka efter berörda hantverkare, hämta offerter och jämföra prisskillnaden mellan olika utövare. Priset kan skilja sig en del och du kan därför spara ganska mycket pengar bara genom att jämföra priset.

• Använd dig av rotavdraget.
Rotavdraget är ett skatteavdrag som man kan ha möjlighet att använda sig av när man anlitar hantverkare. Avdraget gör att kostnaden för att anlita hantverkare sänks med flera tiotals procentenheter. Har du möjlighet att utnyttja avdraget är det dumt att inte göra det.

• Undvik bluffarna.
Det är viktigt att känna till att det finns många blufföretag inom hantverksbranschen. För dig som kund innebär det att risken är stor att fel och brister uppstår. Om du råkar anlita ett blufföretag som bygger fel, täcker inte din hemförsäkring det då försäkringsbolaget kräver bevis på att arbetet har utförts fackmannamässigt och enligt alla regelverk. Att undvika bluffarna är därför ett säkert sätt att inte riskera att hamna i djup ekonomisk knipa efter ett felaktigt byggprojekt.

• Underlätta för byggfirman.
Det är tiden som kostar när man anlitar hantverkare. Därför är det smart att underlätta lite för byggfirman genom att exempelvis förbereda byggarbetsplatsen. Se till att flytta på alla möbler och plasta över dem med skyddande plast. Sätt även plast över exempelvis dörrhål för att slippa få byggdamm in i övriga utrymmen. Fråga gärna byggfirman vad du själv kan hjälpa till med för att förkorta tiden som de behöver vara hos dig så att du gör vad du kan för att underlätta för dem samt själv spara pengar på kuppen.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *